Kan jij ingrijpen in geval van nood?

Als duiker probeer je natuurlijk risico’s te vermijden. Door het onderhouden van jouw duikvaardigheid, het volgen van potocollen zoals een buddycheck, door je medisch te laten keuren, door ervoor te zorgen fysiek en mentaal fit te zijn. Maar ook door jouw duikmateriaal goed te
onderhouden en waar nodig te laten repareren en/of keuren. Ondanks alles, kan zich onverhoopt de situatie voordoen dat je als buddy, duikleider of gewoon als omstander moeten ingrijpen in geval van nood. Hopelijk kun je dan beschikken over de nodige reddingsmaterialen (AED, EHBO-trommel, een zuurstofkoffer enzovoort) maar dan moet je wel een opleiding hebben gevolgd of een periodieke herhalingstraining hebben bijgewoond om de basisvaardigheden op materialenkennis op peil te hebben en houden. DAN Basic Life Support is een ééndaagse cursus die zich richt zich op het uitvoeren van basale levensreddende handelingen. Ook aan zuurstoftoediening en reanimatie (CPR) wordt uitgebreid aandacht besteed. De recent ingevoerde reanimatiewijzigingen zijn verwerkt in de nieuwste DAN
cursus en voldoen dus aan de European Resucitation Counsil en de Nederlandse Reanimatie Raad richtlijnen.

Training bij Gejo

COVID-19 heeft verhinderd dat we aan (herhaling) Basic Life Support training aandacht hebben kunnen geven. Inmiddels is vrijwel iedereen gevaccineerd en is de wereld gelukkig een beetje “open gegaan”. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen werden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om de volgende stap te zetten. We gaan ervan uit dat we weer trainingen kunnen gaan verzorgen. Zowel de initiële DAN BLS cursus als ook de herhaling (refresh). Een definitieve planning kan worden gemaakt als we een deelnemersveld in kaart hebben gebracht. Vooralsnog plannen we:

Dinsdag 02 november DAN BLS (ca. € 40,-, inclusief lespakket en certificering, 19:00u – 22:30u, voorstudie vereist, locatie volgt)

Donderdag 04 november DAN BLS refresh (ca. € 30,-, inclusief refresh certificering, 19:30u – 22:00u, voorstudie vereist, locatie volgt)

Opgeven

Opgeven voor een van de mogelijkheden doe je vóór 15-10-2021 van een mail  naar opleidingen@duikteamgejo.nl. Op basis van het aantal aanmeldingen kan worden besloten het aantal contactmomenten uit te breiden. Houd rekening met dinsdag 16 en donderdag 18 november voor respectievelijk DAN BLS en DAN BLS Refresh. Houd daar rekening mee in jouw agendaplanning.

Met vriendelijke groet,
Namens de opleidingscommissie,

Michaël Oosthoek