Wrakduiken

/Wrakduiken

Wrakduiken

Of het nou het spookachtige beeld is van wrak dat onder je opdoemt, of je interesse in het leven dat zo’n kunstmatig rif aantrekt, het gevoel van een stuk geschiedenis aan te raken, of gewoon eenwrakduiken op de Noordzee uitbreiding van je duikactiviteiten; wrakken hebben een ontegenzeggelijke aantrekkingskracht op duikers! Wrakduiken op de Noordzee is een leuke, maar serieuze uitbreiding van de duiken die je in Nederland kunt maken! Wist je bijvoorbeeld dat de Noordzee, een van de drukst bevaren en ruigere zeeën is? en dat er  een kleine 10.000 wrakken in kaart zijn gebracht? Tijdens de specialty wrakduiken gaan we in op alle aspecten van het duiken op wrakken in de Noordzee. Wat stelt een noordzeeduik voor eisen aan je materiaal? Hoe werkt het plaatsen van een shotline, het afdalen en opstijgen langs een ankerlijn? Je leert omgaan met haspels onder water. Ook kijken we naar juridische aspecten van wrakduiken, mag je gevonden zaken meenemen? Wie is eigenaar van een wrak? Welke wetten gelden er op zee?

Specialty wrakduiken

De cursus behelst twee theorieavonden en een viertal wrakduiken, gemaakt in Noordzee, Engelse of Bretonse kustwateren. Één van de duiken mag gemaakt worden op het wrak ‘Le Serpent’ in het Grevelingenmeer (bij duikplaats de Kabbelaar). Deze duik zawrakduikenl tijdens de cursus ingepland worden.

Ingangsnivau

Je mag aan deze cursus meedoen als je in bezit bent van een 2-sters duikbrevet.

Kosten

Kosten van deze specialty bedragen € 50,-. Dit is inclusief cursusboek en brevetregistratie, maar exclusief de te maken duiken op de Noordzee. Indicatie voor een dagje Noordzee, met twee duiken, is € 120,-

2017-03-30T14:03:23+00:00Reacties uitgeschakeld voor Wrakduiken

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.