Nitrox Basis

/Nitrox Basis

Nitrox Basis

Nitrox Basis

Nitrox is admlucht met een hoger zuurstofpercentage en wordt daarom ook wel als ‘EAN’ aangeduid: ‘Enriched Air Nitrox’. Je hebt dus meer zuurstof en minder stikstof in je fles zitten. Dat heeft natuurlijk als voordeel dat je lichaam tijdens het duiken minder stikstof opneemt. Je vermindert hiermee het risico op stikstofnarcose en decompressieziekte. Je kunt met Nitrox dus een langere bodemtijd halen dan met perslucht. Maar elk voordeel heb z’n nadeel sprak de grote denker en dus is het onmisbaar om te snappen wat Nitrox is.

Opleiding

Tijdens deze opleiding leer je duiken te plannen met EAN32 en EAN36. Je leert hoe dit de nultijd beïnvloed en je maximale duikdiepte. Je leert zelf je zuurstofpercentage te analyseren en waar je rekening mee moet houden met het onderhoud aan je materiaal.

Ingangsniveau

Je mag aan de specialistatie Nitrox Basis meedoen als je in het bezit bent van een 1* duikbrevet.

Uitgangsniveau

Met het brevet Nitrox Basis (samen met het 3* duikbrevet en de specialisatie decompressieduiken) mag je deelnemen aan de specialisatie Gevorderd Nitrox.

2017-03-27T10:59:01+00:00Reacties uitgeschakeld voor Nitrox Basis

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.